20-07-2022

Zonnig nieuws

Zonnig nieuws over Kops Kwartier. De gemeente heeft het bestemmingsplan vastgesteld, deze ligt nu ter inzage. Medio augustus weten we of het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden of dat er bewaren zijn binnengekomen. Ondertussen zijn wij volop aan de slag met de voorbereidingen voor de start verkoop dit najaar.

Woningen
In Kops Kwartier komen 27 grondgebonden woningen die letterlijk in het park staan. Verwacht hier dus geen traditionele straten en hoge tuinafscheidingen. Het alom aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer en geeft ruimte om elkaar te ontmoeten. Er komen  ruime drielaagse en vierlaagse woningen met verschillende indelingen. Zo hebben sommigen een steektrap en anderen een tweekwarttrap. Zodra de plattegronden definitief zijn, plaatsen we deze op de website.

Elke woning heeft een berging waar je fietsen kunt plaatsen en gereedschap kan opbergen. Je auto parkeer je in de parkeergarage onder het appartementengebouw of langs het karrepad.

Drielaagse woningen
De 17 drielaagse woningen hebben een woonoppervlakte van ruim 172 m². Deze woningen hebben een terras grenzend aan de woonkamer en op de tweede verdieping een dakterras. Op de eerste verdieping liggen drie ruime slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens twee slaapkamers en is er ruimte om hier een tweede badkamer te realiseren. 

Vierlaagse woningen
Wil je nog meer ruimte? Ga dan voor één van de 10 vierlaagse woningen. Deze heeft namelijk een benedenverdieping waar de keuken en een extra berging zich bevinden. Hierdoor hebben deze woningen een woonoppervlakte van maar liefst 232 m². Bij deze woningen is het mogelijk om een vide te creëren waardoor je nog meer licht en ruimte ervaart. De vide is een echte eyecatcher en creëert het WAUW gevoel als je de woning via de grote schuifpui binnen stapt. 

 

Appartementen
In Kops Kwartier komen twee appartementengebouwen met 21 appartementen in gebouw A en 20 appartementen in gebouw B. Tussen deze twee gebouwen komt een buurtpaviljoen. Deze staat in verbinding met de groene ontmoetingsplek buiten. We onderscheiden straks 4 verschillende types, met de volgende oppervlaktes:
- Circa 85 m²
- Circa 127-129 m²
- Circa 128-138 m²
- Circa 181-197 m²

Alle appartementen hebben een groot zonnig balkon op het zuidoosten met uitzicht op het groen. Parkeergelegenheid voor de fiets bevindt zich in de garage onder de appartementen. De auto parkeer je ook in de garage of langs het karrepad.