25-03-2021

Koopwoningen in Fossiel Vrije Wijk in Nijmegen in 2022 in verkoop


Krantenbericht De Brug Nijmegen, 29 januari 2021

De oude schoollocatie aan de Berg en Dalseweg 295 in Nijmegen wordt door Van Wijnen in samenwerking met de gemeente Nijmegen herontwikkeld naar een duurzaam en groen nieuwbouwplan. Het voormalige schoolgebouw maakt plaats voor een groen park met 69 nieuwbouwwoningen.

 

Van Wijnen realiseert op dit terrein van 1,4 hectare een groen, robuust openbaar park met daarin 42 appartementen en 27 twee- en drie-onder-een-kap-woningen. ‘Wonen in het park is de basisgedachte van het nieuwbouwplan. Het groen vanuit het naastgelegen park de Kopse Hof loopt straks door tot aan de voordeur van de nieuwe woningen. Daarnaast is er veel aandacht voor sociale duurzaamheid. Traditionele straten en hoge tuinafscheidingen zult u hier daarom niet aantreffen. Ook geen wegen tussen de woningen door. Hierdoor is er meer ruimte om elkaar te ontmoeten,’ aldus Rens Rikken, adjunct-directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost.

 

Duurzaamheid op één

Het nieuwbouwproject aan de Berg en Dalseweg krijgt buitengewoon duurzame voorzieningen. De woningen zijn uiteraard gasloos. ‘We gaan hier zelfs een stapje verder door er een Fossiel Vrije Wijk te maken,’ vertelt Rikken. ‘Dit betekent dat er geen fossiele brandstoffen de wijk in gaan voor het verwarmen van je huis of voor de auto.’

 

Naar verwachting start de verkoop in 2022.