image

Natuurinclusief en
klimaatvriendelijk

Nieuwsberichten

Sneller naar een start bouw


Kops Kwartier telt 27 ruime stadswoningen en 41 luxe appartementen. Normaal kondigen we de start bouw pas af wanneer 70 procent van alle appartementen en woningen is verkocht. Om eerder de start bouw te kunnen afkondigen gaan we het project opdelen in drie fases, waarbij fase 1 en 2 beiden in verkoop blijven.

De drie fases:
- Fase 1 bestaat uit 41 appartementen.
- Fase 2 bestaat uit 11 woningen.
- Fase 3 bestaat uit 16 woningen. 

Wat betekent dit voor jou?
Meer zekerheid. Omdat we nu niet meer wachten tot van alle appartementen en grondgebonden woningen 70% is verkocht, kunnen we eerder starten met de bouw.


Om ook de bouw van de woningen te versnellen hebben dit plandeel in tweeën opgedeeld. Door ons te focussen op de eerste 11 woningen kunnen we ook hier eerder het verkooppercentage van 70 procent halen om te kunnen starten met de bouw.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor jouw droomwoning
Heb je interesse in een woning in Kops Kwartier, maak dan vrijblijvend een afspraak met de makelaar. Tijdens een persoonlijk gesprek licht de makelaar het plan en de woning aan je toe. Ben je helemaal enthousiast over de woning en de plek dan kun je een optie nemen van ongeveer 1 week. In deze periode kun je uitzoeken of het ook financieel haalbaar is. De financieel adviseurs van LIV Hypotheken en Rabobank helpen je hierbij graag. Als het financieel past, dan kan de makelaar de koop- en aannemingsovereenkomst opstellen. 

Plan online een vrijblijvende afspraak in met de makelaar


Wij begrijpen dat het kopen van een nieuwe woning een grote stap is. Onze makelaars zijn er om je volledig te ontzorgen tijdens dit proces.

Het aankopen van een nieuwbouwwoning gaat net even anders dan het aankopen van een bestaande woning. Een bestaande woning ga je immers bezichtigen en een nieuwbouwwoning koop je ‘vanaf tekening’. Om de juiste beslissing te kunnen maken vinden wij het belangrijk dat onze kopers goed worden geïnformeerd en persoonlijk worden begeleid tijdens het gehele proces. Ook voor de verkoop van je huidige woning kun je bij de makelaar terecht. 

Klik op deze link en plan gelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek op een moment dat het jou uitkomt. 

 
Janneke Wenting en Alice van de Burgt van Hans Janssen Makelaars

Aangenaam binnenklimaat


De zomer is officieel begonnen en we hopen dat je lekker geniet van het warme weer! Binnen in huis lopen de temperaturen nu, maar zeker in de toekomst, aardig op. Ook hierom is een nieuwbouwwoning in Kops Kwartier een aantrekkelijke optie. 
 

De woningen in Kops Kwartier zijn goed geïsoleerd en krijgen een collectief bodemwarmtesysteem. Dit systeem zorgt naast warmte in de winter ook voor heerlijke verkoeling in de zomer. Via de vloerverwarmingsleidingen (op iedere verdieping) wordt de kern van de woning afgekoeld. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat met een zeer laag energieverbruik. 

Daarnaast beschikken de grondgebonden woningen over groendaken welke de temperatuur verlagen van de lucht in de omgeving. Het vele groen in het park voorkomt hittestress. Zo blijft het ook tijdens de warme zomerdagen aangenaam wonen in Kops Kwartier. 

Wil je meer weten over het energiesysteem stuur dan een mail naar verkoop.oost@vanwijnen.nl. Onze specialist neemt daarna contact met je op om al je vragen te beantwoorden.
 

 

Nu in verkoop


Woningzoekers opgelet: de woningen en appartementen van Kops Kwartier zijn nu in verkoop! Je kunt je nu officieel inschrijven via het digitaal inschrijfformulier in je online woondossier. Op deze website vind je alle benodigde verkoopinformatie onder het kopje downloads. Hieronder zetten we een aantal belangrijke zaken voor jou op een rij, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.


Schrijf je in vóór 24 november 10.00 uur!
Wil jij in aanmerking komen voor één van de woningen of appartementen? Je hebt tot en met donderdag 24 november 10.00 uur de tijd om je inschrijving definitief te maken door het 'digitaal inschrijfformulier' in jouw online woondossier in te vullen. Bekijk het 'stappenplan online inschrijving' en de inschrijfprocedure op de pagina downloads. 

Let op: heb jij je voorkeuren tijdens de pre-sale doorgegeven? Dat geldt niet als een officiële inschrijving. Alleen volledig ingevulde inschrijvingen via het 'digitaal inschrijfformulier' doen mee met de toewijzing. 

Alle ingeschreven belangstellenden ontvangen uiterlijk 28 november bericht over de toewijzing. Ook als we je in eerste instantie geen woning kunnen toewijzen ontvang je schriftelijk bericht. Je wordt dan op de reservelijst geplaatst. Zodra we je alsnog een woning toe kunnen wijzen, ontvang je hiervan bericht van Hans Janssen Garantiemakelaars 

Financiële check vóór inschrijving
Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op één bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen of toont aan dat je uit eigen middelen kunt betalen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen. Bekijk de pagina informatie - financieel voor meer informatie over de financiële check vóór inschrijving.

Goed voorbereid je keuze maken
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt en graag uitgebreid geïnformeerd wilt worden over alle 'ins en outs'. 
Daarom hebben wij voor jou alles overzichtelijk samengevoegd in een contractmap. Op de pagina downloads vind je deze uitgebreide verkoopinformatie met onder andere de technische omschrijving. In de wegwijzer bij aankoop lees jij alles over wat je moet weten bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in Kops Kwartier. Zo kun jij goed voorbereid je keuze maken. 

Meet & Greet
Op donderdag 17 november organiseren wij van 18.30 - 20.30 uur een Meet & Greet in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen (Keizer Karelplein 2D). Het verkoopteam is aanwezig om al je vragen te beantwoorden, maar daarnaast zijn ook de architect en stedenbouwkundige aanwezig om je meer te vertellen over het plan. We hopen je daar te ontmoeten!

Nu in presale


Goed nieuws! Vandaag start de presale van Kops Kwartier. Op de website hebben wij de prijsranges bekend gemaakt en kun je de nieuwe impressies en plattegronden bekijken van de woningen en appartementen. 

Geef je woningvoorkeur door
Op de pagina's 'Home' en 'Woningaanbod' vind je een interactieve situatiekaart met de prijsranges. Via jouw persoonlijke account op de website kun je alvast doorgeven wat jouw favoriete bouwnummer is. Kies je voor een appartement, een drielaagse of vierlaagse woning? Wij zijn benieuwd! Geef je jouw voorkeur vóór 7 november aan ons door dan krijg je bovendien een streepje voor bij de toewijzing.

Financieringsverklaring
Wil je dat jouw woondromen werkelijkheid worden in Kops Kwartier in Nijmegen? Bij jouw inschrijving (tussen 10 november en 24 november), kun je een financieringsverklaring uploaden. Met de financieringsverklaring krijg je voorrang bij de toewijzing. 

Bij Kops Kwartier zijn we een samenwerking aangegaan met de Rabobank en LIV Hypotheken om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk geïnteresseerden op tijd een verklaring beschikbaar hebben. Ook zijn zij volledig op de hoogte van het project, de verschillende woningen én de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Het is niet verplicht om de check bij Rabobank of LIV Hypotheken te doen, maar wel makkelijk en snel. Het is slim om deze financiële check nu al aan te vragen als je interesse hebt in een van de woningen. Kijk op de pagina Informatie - Financiering voor meer informatie. 

Start verkoop
De online verkoop start op 10 november aanstaande! 
Vanaf de start verkoop zijn de definitieve prijzen bekend en beschikken wij over de complete verkoopinformatie zoals een digitale brochure, een koperskeuzelijst en verkooptekeningen. Een week later, op donderdagavond 17 november, organiseren wij een meet & greet zodat je al je vragen kunt stellen aan het verkoopteam. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Zonnig nieuws


Zonnig nieuws over Kops Kwartier. De gemeente heeft het bestemmingsplan vastgesteld, deze ligt nu ter inzage. Medio augustus weten we of het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden of dat er bewaren zijn binnengekomen. Ondertussen zijn wij volop aan de slag met de voorbereidingen voor de start verkoop dit najaar.

Woningen
In Kops Kwartier komen 27 grondgebonden woningen die letterlijk in het park staan. Verwacht hier dus geen traditionele straten en hoge tuinafscheidingen. Het alom aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer en geeft ruimte om elkaar te ontmoeten. Er komen  ruime drielaagse en vierlaagse woningen met verschillende indelingen. Zo hebben sommigen een steektrap en anderen een tweekwarttrap. Zodra de plattegronden definitief zijn, plaatsen we deze op de website.

Elke woning heeft een berging waar je fietsen kunt plaatsen en gereedschap kan opbergen. Je auto parkeer je in de parkeergarage onder het appartementengebouw of langs het karrepad.

Drielaagse woningen
De 17 drielaagse woningen hebben een woonoppervlakte van ruim 172 m². Deze woningen hebben een terras grenzend aan de woonkamer en op de tweede verdieping een dakterras. Op de eerste verdieping liggen drie ruime slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens twee slaapkamers en is er ruimte om hier een tweede badkamer te realiseren. 

Vierlaagse woningen
Wil je nog meer ruimte? Ga dan voor één van de 10 vierlaagse woningen. Deze heeft namelijk een benedenverdieping waar de keuken en een extra berging zich bevinden. Hierdoor hebben deze woningen een woonoppervlakte van maar liefst 232 m². Bij deze woningen is het mogelijk om een vide te creëren waardoor je nog meer licht en ruimte ervaart. De vide is een echte eyecatcher en creëert het WAUW gevoel als je de woning via de grote schuifpui binnen stapt. 

 

Appartementen
In Kops Kwartier komen twee appartementengebouwen met 21 appartementen in gebouw A en 20 appartementen in gebouw B. Tussen deze twee gebouwen komt een buurtpaviljoen. Deze staat in verbinding met de groene ontmoetingsplek buiten. We onderscheiden straks 4 verschillende types, met de volgende oppervlaktes:
- Circa 85 m²
- Circa 127-129 m²
- Circa 128-138 m²
- Circa 181-197 m²

Alle appartementen hebben een groot zonnig balkon op het zuidoosten met uitzicht op het groen. Parkeergelegenheid voor de fiets bevindt zich in de garage onder de appartementen. De auto parkeer je ook in de garage of langs het karrepad.

Wonen op historische grond


Het komt niet vaak voor dat je in een nieuwbouwproject kunt wonen op een plek met zo’n rijke geschiedenis als dat van het Kops Kwartier in Nijmegen. Straks staat er een fossielvrije wijk te midden van een groen park, maar vele eeuwen terug was dit de plek waar de stad is ontstaan. Deze locatie in Nijmegen-Oost kennen we nu als het Kops Plateau en maakte ongeveer 2040 jaar geleden deel uit van een serie kampen en nederzettingen van de eerste Romeinen in Nederland. Dit verleden wordt door een archeologisch onderzoek onder de loep genomen. Met resultaat: er zijn nu al veel mooie vondsten gedaan.

In de grond zit ons verleden. De vondsten in de aarde van Nijmegen vertellen ons veel over de stad en haar lange geschiedenis. Door het vinden en ontrafelen van deze vele archeologische resten weten we meer over onze samenleving die zelfs teruggaat tot de tijd van voor de Romeinen. De inzichten die we verkrijgen uit de grond zijn zowel van Nederlands als Europees belang. Het vertelt ons wie we zijn en waar we vandaan komen. De plekken met de rijkste Romeinse historie in Nijmegen zijn Nijmegen west, het moderne centrum en Nijmegen oost. Op deze laatste locatie komt straks het nieuwbouwproject Kops Kwartier. Hier wordt in verschillende fasen archeologisch onderzoek gedaan naar het verhaal van de locatie en vervolgens wordt er een nieuwe toekomst gebouwd op deze historische grond.

Kops Plateau
Je kunt wel zeggen dat het Kops Kwartier onlosmakelijk verbonden is met het verleden. Zo ontleent het zijn naam aan de nabijgelegen Kops Plateau. Het Kops Plateau is samen met de Hunerberg door de UNESCO bestempelt als werelderfgoed. En dat is niet voor niets. Om je een beeld te geven van het rijke verleden, moeten we zo’n 2040 jaar terug in de tijd. Toen vestigden zich de Romeinen op het Kops Plateau. Vanuit hier konden zij namelijk de Waal en het hele gebied tot Arnhem goed zien. Op het Kops Plateau stond een van de meest fascinerende Romeinse bouwwerken in Nederland. In het hier gebouwde fort stond een opvallend gebouw in Mediterrane stijl. Dit had waarschijnlijk de functie van een commandocentrum. Vanuit hier stuurden hoge Romeinse officieren de strijd aan. We weten meer over dit Romeinse verleden door de bijzondere vondsten die zijn gedaan op en buiten het kamp op Kops Plateau. Denk hierbij aan dit grote gebouw en een aantal bijzondere Romeinse gezichtsmaskers.

Legioenskamp op de Hunerberg
Iets verderop - aan de Berg en Dalseweg - zijn eerder al restanten van gebouwen gevonden. Deze dateren uit de jaren 70 tot 100 toen er een nieuw en veel groter legioenskamp kwam op de Hunerberg. De eerste Romeinen die zich in Nederland vestigden hadden hier al een groot kamp van wel 42 hectare gebouwd. Rondom het nieuwe kamp ontstaat er een zogenaamde militaire stad die zich ook tot het Kops Kwartier strekt. 

Na de tijd van het legioenskamp op de Hunerberg gebeurde er eeuwen niets op het Kops Plateau. De Romeinse bewoning verschoof naar het westen toe naar wat we nu kennen als het centrum van Nijmegen. Pas in de 20e eeuw werd het gebied weer in gebruik genomen. 

Het heden
Maar wat betekenen deze historische gebeurtenissen nu precies voor het Kops Kwartier? De kans was groot dat er in de grond van het Kops Kwartier archeologische resten aanwezig zouden zijn. Op de naastgelegen plek zijn namelijk ook al vondsten gedaan. Op dit moment gaan de gefaseerde werkzaamheden van het archeologisch onderzoek verder. Met resultaat: er zijn veel sporen en vondsten aangetroffen.

De vondsten en sporen van het Kops Kwartier
Tijdens het onderzoek in de grond van het Kops Kwartier stuiten de archeologen op diverse verkleuringen in de grond, in de archeologie noemen we dit sporen. Deze sporen zijn waarschijnlijk paalsporen van gebouwen, afvalkuilen en perceelgreppels uit de vroeg-Romeinse tijd. De daadwerkelijke vondsten bestaan voornamelijk uit metalen objecten en Romeinse munten. Het meest verrassend waren een complete pot van aardewerk, een bronzen vruchtbaarheidsamulet en een zogeheten denarius, een zilveren munt van keizer Augustus.


    

Uitdragen van het verleden
Nu vraag jij je misschien wel af: wat doen jullie met deze ontdekkingen? Wanneer er vondsten worden gedaan, worden deze meegenomen, schoongemaakt en gesorteerd. Er wordt gekeken uit welke periode het komt en dan wordt er een rapport over geschreven. Vervolgens wordt het verleden uitgedragen. Denk hierbij aan een plek in het museum of in de centrale hal van het appartementengebouw van het Kops Kwartier. Op die manier kan iedereen meer te weten komen over de rijke historie van deze nieuwe woonplek.

Zie jij jezelf al een nieuwe toekomst bouwen op historische grond? Schrijf je hier in voor het nieuwbouwproject Kops Kwartier en blijf op de hoogte. 

Update van de ontwikkelingen


Nieuwbouwplan Kops Kwartier ligt in de gewilde wijk Hunnerberg in Nijmegen-Oost, tussen de Berg en Dalseweg 295 en Ubbergseveldweg. Op het terrein vinden er al veel werkzaamheden plaats om de locatie woningbouw gereed te maken. Zo vindt er onder andere archeologisch onderzoek plaats. Hierover vertellen we binnenkort meer. 

Bestemmingsplan
De voorbereidingen voor het opstarten van de bestemmingsplanprocedure bevinden zich in afrondende fase. Momenteel ligt het bestemmingsplan ter visie. We verwachten dat het bestemmingsplan halverwege 2022 onherroepelijk zal zijn. Daarna kunnen we de verkoopwerkzaamheden gaan oppakken. Zoals we nu kunnen inschatten zal de officiële verkoop in het najaar van 2022 zijn. 

Ontwerp
Het ontwerp, de plattegronden en de installaties worden steeds verder uitgewerkt. Inmiddels is het voorlopig ontwerp afgerond en goedgekeurd door de commissie beeldkwaliteit (welstand). In januari zijn we gestart met de uitwerking van het definitieve ontwerp.  


 

Koopwoningen in Fossiel Vrije Wijk in Nijmegen in 2022 in verkoop


Krantenbericht De Brug Nijmegen, 29 januari 2021

De oude schoollocatie aan de Berg en Dalseweg 295 in Nijmegen wordt door Van Wijnen in samenwerking met de gemeente Nijmegen herontwikkeld naar een duurzaam en groen nieuwbouwplan. Het voormalige schoolgebouw maakt plaats voor een groen park met 69 nieuwbouwwoningen.

 

Van Wijnen realiseert op dit terrein van 1,4 hectare een groen, robuust openbaar park met daarin 42 appartementen en 27 twee- en drie-onder-een-kap-woningen. ‘Wonen in het park is de basisgedachte van het nieuwbouwplan. Het groen vanuit het naastgelegen park de Kopse Hof loopt straks door tot aan de voordeur van de nieuwe woningen. Daarnaast is er veel aandacht voor sociale duurzaamheid. Traditionele straten en hoge tuinafscheidingen zult u hier daarom niet aantreffen. Ook geen wegen tussen de woningen door. Hierdoor is er meer ruimte om elkaar te ontmoeten,’ aldus Rens Rikken, adjunct-directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost.

 

Duurzaamheid op één

Het nieuwbouwproject aan de Berg en Dalseweg krijgt buitengewoon duurzame voorzieningen. De woningen zijn uiteraard gasloos. ‘We gaan hier zelfs een stapje verder door er een Fossiel Vrije Wijk te maken,’ vertelt Rikken. ‘Dit betekent dat er geen fossiele brandstoffen de wijk in gaan voor het verwarmen van je huis of voor de auto.’

 

Naar verwachting start de verkoop in 2022.

achtergrond patroon

nu in verkoop

Interesse in wonen in Kops Kwartier in Nijmegen-Oost? Schrijf je nu in voor een stadswoning of appartement.

Inschrijven