image

duurzame woonwijk

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Kops Kwartier, Van Wijnen of het kopen van een nieuwbouwwoning?
Bij veelgestelde vragen vind je antwoorden.

veelgestelde vragen
achtergrond patroon

duurzaamheid 
duurzame woonwijk

Van koken, baden tot rijden, alles is duurzaam en toekomstgereed. De woningen zijn vanzelfsprekend gasloos. Een slim collectief energiesysteem voorziet de woningen van warmte, koeling, warm tapwater en de parkeergarage van energie. Dit gebeurt op basis van een combinatie van bodemwarmte, bodemkoeling en zonnepanelen. 

Mobiliteit

Wat Kops Kwartier nog meer bijzonder maakt, is dat de is dat de bewoners hier gebruik maken van duurzame mobiliteit. We willen de bewoners maximaal stimuleren om geen fossiele brandstof te verbruiken. Dus ook niet voor benzine/diesel-auto’s.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden kunnen gecombineerd worden met een verschuiving van het bezitten van een auto naar het gebruiken ervan. Flexibele elektrische auto-abonnementen voor consumenten en deelauto’s zijn hier concrete voorbeelden van. Mobiliteitsleverancier Athlon loopt voorop in deze ontwikkelingen en samen zullen wij kijken hoe we het hiermee makkelijk kunnen maken om over te stappen naar elektrische auto’s. 

Maar mobiliteit gaat verder dan de auto: in aanvulling hierop zorgen wij voor elektrische deelbakfietsen. Alle parkeerplaatsen in de parkeergarage zijn standaard voorzien van een laadpaal. Tijdens de bouw gaan we met de toekomstige bewoners in gesprek om te bekijken welke oplossing het best bij u past en of u van deze elektrische auto’s gebruik wil maken. 

Naast het eenvoudig maken van elektrisch rijden zullen we ook samen onderzoeken of deze auto’s als zogenaamde ‘batterij op wielen’ kunnen worden ingezet, om de opgewekte energie op te slaan én om die energie, op een ander moment, terug te kunnen leveren aan de wijk. Niet alleen groen rijden, maar ook zoveel mogelijk groene energie dus!


Groendaken, kruidendaken nestkasten

De woningen worden voorzien van groendaken. Het groen op de daken absorbeert regenwater en draagt bij aan de biodiversiteit. Bovendien verlaagt het de temperatuur van de lucht in de omgeving. Op het dak van de bergingen en het buurtpaviljoen komen kruidendaken. De kruiden bieden niet alleen een prachtige bonte aanblik, ze geven ook aangename geuren af. Daarnaast worden de gevels van de woningen en appartementen voorzien van nestkasten.

achtergrond patroon

nu in verkoop

Interesse in wonen in Kops Kwartier in Nijmegen-Oost? Schrijf je nu in voor een stadswoning of appartement.

Inschrijven