image

Woonwijk van
de toekomst

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Kops Kwartier, Van Wijnen of het kopen van een nieuwbouwwoning?
Bij veelgestelde vragen vind je antwoorden.

veelgestelde vragen
achtergrond patroon

Fossielvrije
en duurzame woonwijk

In het plan Kops Kwartier staat alles in het teken van duurzaamheid. De nieuwe woningen aan de Berg en Dalseweg zijn gasloos en voldoen aan de eisen van BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen). Maar dat is nog niet alles. Kops Kwartier gaat nog een stap verder. Het is straks een fossielvrije wijk, de eerste van Nederland.

Dit houdt in dat bewoners gestimuleerd worden om geen fossiele brandstof te verbruiken. Dus ook niet voor benzine/diesel-auto’s. Samen met een autoleasebedrijf gaan we het heel aantrekkelijk maken om over te stappen naar elektrische auto’s, zowel als deel- als privéauto. In aanvulling hierop zorgen zij voor elektrische deelfietsen, elektrische deelscooters en elektrische deelbakfietsen. Als gevolg van dit deelproject zijn er straks mogelijk minder parkeerplaatsen nodig en komt er nog meer ruimte voor groen in het Kops Kwartier.

Duurzaam
energieconcept

Kops Kwartier wordt ook een voorbeeldwijk als het gaat om energievoorziening. Energie wordt geleverd vanuit een collectief energiesysteem voor verwarming en warm water. Een systeem van warmte-koudeopslag en warmtepompen wordt gecombineerd met een smart-grid van zonnepanelen en in de nabije toekomst ook met de accu’s van de elektrische auto’s. De piekvraag naar elektriciteit wordt aangevuld met groene stroom. Dit duurzame energieconcept leidt tot een lage milieubelasting en betaalbare en constante woonlasten. Bewoners zijn namelijk niet meer afhankelijk van de gasprijzen. Het doel is om met dit project te laten zien hoe de woonwijk van de toekomst eruit komt te zien.

achtergrond patroon

Blijf of de hoogte

Interesse in wonen in Kops Kwartier in Nijmegen-Oost? Meld je dan vrijblijvend aan en ontvang het laatste nieuws als eerste. De verkoop start medio 2022.

Aanmelden