image

Duurzaam wonen
in het park

bouwnummers

2022 in verkoop
stadswoningen en appartementen
in Nijmegen-Oost

Nieuwbouwplan Kops Kwartier wordt een fossielvrije wijk te midden van een groen park, met 27 stadswoningen en 41 appartementen. Een wijk die harmonieus past in het landschap en waar huizen letterlijk in het groen staan.

Aanmelden
Foto
achtergrond patroon

WONEN IN EEN PARK
EEN RUSTIGE EN ONTSPANNEN WOONSFEER

Wonen in een park. Dat is de basisgedachte achter het ontwerp van Kops Kwartier. Het groen van het naastgelegen park De Kopse Hof loopt straks door tot aan de voordeur van de nieuwe woningen. Het alom aanwezige groen zorgt voor een rustige en ontspannen woonsfeer. Traditionele straten en hoge tuinafscheidingen kom je hier niet tegen. Ook geen wegen die tussen de woningen door lopen. Hierdoor is er meer ruimte voor mensen om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om veilig te spelen.

Gevoel van geborgenheid
In een groen woonpark

Zie jij jezelf hier al wonen? In een groen woonpark van ongeveer 1,4 hectare met een terrasvormige opbouw. Hoogteverschillen versterken de bijzondere woonbeleving en zorgen voor een gevoel van geborgenheid. In dit landschap komen 27 stadswoningen en 41 appartementen. De architectuurstijl is modern en eigentijds. 

Dit is bovendien een wijk die echt ruimte biedt om elkaar te ontmoeten. Tussen de twee appartementengebouwen komt een buurtpaviljoen. Deze staat in verbinding met de groene ontmoetingsplek buiten.

Foto
achtergrond patroon
Foto

Variatie in stadswoningen
gespeeld met hoogteverschillen

Ook bij het ontwerp van de stadswoningen is gespeeld met hoogteverschillen. De twee- en drie-onder-een-kapwoningen tellen drie of vier woonlagen. Op plekken waar een hoogteverschil zit in het terrein, komen vierlaagse woningen die deels in de helling verscholen zijn. Alle woningen hebben een terras met pergola als overgang tussen woning en landschap en daarnaast ook nog een dakterras op de bovenste verdieping. De woningen hebben een zeer ruim woonoppervlak die varieert van 172 tot maar liefst 232 vierkante meter, met een berging aan de voorzijde of de terraszijde.

achtergrond patroon

Appartementen met grote balkons
met uitzicht op het groen

In Kops Kwartier komt een gebouw met 20 en een gebouw met 21 appartementen. Ook hier is op een slimme manier gebruikgemaakt van natuurlijke hoogteverschillen in het terrein richting het Kops Plateau. Op de bovenste verdieping van elk gebouw bevinden zich 4 penthouses. Alle appartementen hebben een groot zonnig balkon op het zuidoosten met uitzicht op het groen. Het woonoppervlak varieert van 85 tot 197 vierkante meter. Parkeergelegenheid voor de fiets bevindt zich in de garage onder de appartementen. De auto parkeer je ook in de garage of langs het karrepad.

Wonen in moderne sfeer
met unieke harmonie tussen natuur en architectuur

Lichte stenen, de toepassing van houten bergingen, pergola’s en lamellen, klimmend en hangend groen tegen de gevels in combinatie met hoogteverschillen. Samen met de ton-sur-ton kleurstelling zorgt dit voor een unieke harmonie tussen natuur en architectuur. Kenmerkend onderdeel van het plan is hergebruik van materialen. Zo worden stoeptegels van het oude schoolplein benut om de overgangen in hoogte in Kops Kwartier te markeren.
 

locatie
Foto

Natuurinclusief en klimaatvriendelijk
huizen zijn voorzien van groene daken

Bij het ontwerp van de woningen en de inrichting van het park is volop rekening gehouden met natuur en klimaat. Zo worden de huizen onder meer voorzien van groene daken. Verder worden in het park meer dan 100 nieuwe, inheemse bomen geplant. Het hemelwater wordt gefiltreerd met behulp van wadi’s. Ook worden zo veel mogelijk materialen uit de sloop van de school hergebruikt: schoolpleintegels in de keerwanden, oude bakstenen in de schanskorven en houten spanten voor meubilair en speelvoorzieningen in het park.

achtergrond patroon

Fossielvrije wijk
woonwijk van de toekomst

De Montessori-school die hier voorheen stond, werd ook wel ‘de school van de toekomst’ genoemd. Straks verrijst op deze plek in Nijmegen-Oost de woonwijk van de toekomst. Kops Kwartier is straks namelijk de eerste fossielvrije wijk van Nederland. Een wijk zonder fossiele brandstoffen, waar bewoners maximaal gefaciliteerd worden om elektrisch te rijden en hun elektrische auto, fiets en scooter te delen.

De energie is afkomstig van een collectief energiesysteem. Het is een slimme combinatie van bodemwarmte, zonnepanelen en elektrische deelauto’s. Hierdoor wordt de milieubelasting verlaagd en profiteren de bewoners van betaalbare en constante woonlasten. Doel is ook om nu al te laten zien hoe een fossielvrije woonwijk er over tien jaar uitziet.

informatie
Foto
achtergrond patroon

Blijf op de hoogte

Interesse in wonen in Kops Kwartier in Nijmegen-Oost? Meld je dan vrijblijvend aan en ontvang het laatste nieuws als eerste. De verkoop start medio 2022.

Aanmelden